BETSHOP
ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ 4ΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Οδηγός Στοιχήματος στο Ευρωμπάσκετ

Αυτό που περίμεναν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ πλησιάζει, μιας και μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις του δημοφιλούς σπορ βρίσκεται προ των πυλών. Ο λόγος γίνεται για το Ευρωμπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί από τη 1 ως και τις 18 Σεπτεμβρίου του 2021, με την παρουσία – φυσικά – της Εθνικής μας ομάδας. Εκεί όπου οι ελπίδες για κάτι καλό από μεριάς της «επίσημης αγαπημένης», είναι αρκετά υψηλές, ωστόσο μόνο εύκολος δεν θα είναι ο δρόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει έναν χρόνο πριν και πιο συγκεκριμένα από τις 2 ως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Όμως ελέω Covid υπήρξε αναβολή και έτσι το μπασκετικό υπερθέαμα έρχεται φέτος στις οθόνες μας.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε τα πάντα για τη διοργάνωση. Που διεξάγεται το Eurobasket 2022, σε ποιες χώρες και γήπεδα, αλλά και ποιες είναι οι ομάδες που απαρτίζουν τους 4 ομίλους. Θα βρείτε επίσης και μια ξεχωριστή παράγραφο, η οποία αναφέρεται στα τρία επικρατέστερα φαβορί του τουρνουά, μαζί πάντα με τον μέσο όρο των αποδόσεων. Όπως τουλάχιστον αυτές διαμορφώνονται κατά την ώρα που γραφόταν το κείμενο.. Συνεχίστε να διαβάζετε τον πληρέστερο οδηγό για το 2022 Ευρωμπάσκετ, αν θέλετε να έχετε όλες τις πληροφορίες σε ένα μόνο σημείο.

Ευρωμπάσκετ 2022 – Γήπεδα και χώρες διεξαγωγής

Το σπουδαίο τουρνουά το οποίο θα λάβει χώρα από την 1η ως την 18η Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες, όπως άλλωστε συμβαίνει στις τελευταίες διοργανώσεις. Για την ακρίβεια, τα ματς των τεσσάρων ομίλων θα διεξαχθούν στην Τσεχία, στη Γεωργία, στην Ιταλία και στη Γερμανία. Το γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τα ματς του Α' ομίλου στη Γεωργία είναι η Τιφλίδα Αρένα των 10 χιλιάδων θέσεων. Το γήπεδο είναι νεόκτιστο και  αρκετά εντυπωσιακό. Το γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τον 2ο όμιλο είναι η Λανξ Αρένα της Κολωνίας με χωρητικότητα περίπου 20.000 θέσεων (19.500 θέσεις για την ακρίβεια).

Στην Ιταλία θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του Γ' ομίλου και πιο συγκεκριμένα στο Μεντιουλάνουμ Φόρουμ του Μιλάνο, με χωρητικότητα 12.700 θέσεων και τέλος ο Δ' Όμιλος του Ευρωμπάσκετ 2022 θα παιχτεί στην Τσεχία και πιο συγκεκριμένα στην Ο2 Αρένα της Πράγας. Το προαναφερθέν γήπεδο χωράει 16.805 θεατές. Από τη δεύτερη φάση και μετά, με τα νοκ άουτ ματς όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θα διεξαχθούν στη Mercedes Benz Arena του Βερολίνου. Το γήπεδο της πρωτεύουσας της Γερμανίας χωράει 14.500 θεατές.

Τρόπος διεξαγωγής του Eurobasket 2022

Πάμε να δούμε και πως ακριβώς θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ 2022. Στην διοργάνωση λοιπόν λαμβάνουν μέρος συνολικά 24 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ με έξι ομάδες έκαστο. Τα τέσσερα γκρουπ προέκυψαν μετά από την κλήρωση που έγινε τον Απρίλιο του 2021. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει από μία φορά την κάθε άλλη αντίπαλο στον όμιλό της, ήτοι θα δώσει 5 παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022. Από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στην επόμενη φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την φάση των «16». Τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων ξεκινούν την 1η Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται μία εβδομάδα αργότερα. Αυτό βέβαια σημαίνει πρακτικά ότι η κάθε ομάδα καλείται να δώσει πέντε ματς σε διάστημα 8 ημερών, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του κάθε αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Από τους «16» και μετά, η οποία φάση θα διεξαχθεί 10 και 11/9, όλα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, ενώ τα ζευγαρώματα έχουν ως εξής:

Ο δεύτερος του Β ομίλου παίζει κόντρα στον 3ο του Α', ο 1ος του Γ' Ομίλου κόντρα στον 4ο του Δ, ο 1ος του Α' ομιλου κόντρα στον 4ο του Β', ο 2ος του Δ' αντιμετωπίζει τον 3ο του Γ', ο 1ος του Β' τον 4ο του Δ', ο 2ος του Γ' τον 3ο του Δ', ο 2ος του Α τον 3ο του Β' και ο 1ος του Δ τον 4ο του Γ'. Στη συνέχεια φυσικά, όπως προαναφέραμε, ακολουθούν προημιτελικά (13 και 14/9), ημιτελικά (16/9) και ο μεγάλος τελικός στις 18/9.

Στον κάθε όμιλο ως επικεφαλής τέθηκε η κάθε διοργανώτρια χώρα, η οποία επέλεξε και άλλη μία ομάδα που θέλει να έχει μαζί της στον όμιλο για εμπορικούς σκοπούς. Να σημειωθεί ότι στον 1ο όμιλο ήταν να συμμετάσχει και η Ρωσία, η οποία ωστόσο αποκλείστηκε από το τουρνουά λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με την Ουκρανία.

Αναφορικά με την εθνική μας ομάδα, θα βρίσκεται στον τρίτο όμιλο, εκεί όπου θα είναι επικεφαλής η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα. Περισσότερα για τον κάθε όμιλο όμως μπορείτε να διαβάσετε στις παραγράφους που ακολουθούν. Εκεί όπου θα βρείτε και τα φαβορί του κάθε γκρουπ, με βάση τις αποδόσεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στις στοιχηματικές εταιρείες, ως την ώρα που γράφτηκε το κείμενο.

Ευρωμπάσκετ Όμιλοι

Αναφέραμε ήδη ορισμένα πράγματα αναφορικά με τους ομίλους και το πως είναι αυτοί δομημένοι λίγο πιο πάνω. Σε αυτό το σημείο ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά το κάθε γκρουπ, με τους μονομάχους που διαθέτει το καθένα, αλλά και το τι συμβαίνει από στοιχηματικής άποψης. Ποια είναι τα φαβορί για πρόκριση και ποια για την πρωτιά; Ποια είναι η δυναμική της κάθε εθνικής ομάδας; Όλες οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνονται στις γραμμές που ακολουθούν, για να γνωρίζετε πλήρως το προς τα που θα πρέπει να κατευθυνθεί το ποντάρισμά σας.

Eurobasket Α’ Όμιλος

Σε αυτόν τον όμιλο μετά από την κλήρωση τέθηκε ως επικεφαλής η Γεωργία. Η τελευταία επέλεξε να έχει στον όμιλό της και την Τουρκία και στη συνέχεια ακολούθησαν με βάση την κλήρωση η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ρωσία και η Βουλγαρία. Για την εθνική ομάδα της Ρωσίας τα είπαμε και παραπάνω βέβαια και έτσι τη θέση της τελευταίας έχει πάρει το Μαυροβούνιο. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε καν για να βρούμε το μεγάλο φαβορί, αυτό είναι η Ισπανία των 3 κατακτήσεων και 32 συμμετοχών. Στο 1.45 βρίσκεται το να κατακτήσει την πρωτιά, με την Τουρκία να ακολουθεί σε μέσο όρο 3.55. Αξίζει να σημειωθεί ότι το να κάνει η Ισπανία το 5 στα 5 στους ομίλους βρίσκεται στο 2.35, ενώ το να μηην προκριθεί η διοργανώτρια Γεωργία τιμάται στο 2.65.

Eurobasket Β’ Όμιλος

Στο δεύτερο όμιλο επικεφαλής είναι η Γερμανία, η οποία θα έχει απέναντί της την ισχυρή Γαλλία, την Λιθουανία, την Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς, την Ουγγαρία και την Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οριακά το φαβορί σε αυτή την περίπτωση είναι η Γαλλία στο 2.20, με τη Σλοβενία να βρίσκεται σε παρόμοια απόδοση, απόλυτα αναμενόμενα, καθώς Ντόνσιτς και Ντράγκιτς υπόσχονται μεγάλα πράγματα. Ακολουθεί η Λιθουανία στο 5.50. Έχει αξία το 1.63 στο under 2.5 νίκες της Γερμανίας στη φάση των ομίλων, αλλά και το ρίσκο με τις over 3.5 νίκες της Λιθουανίας στο 3.20.

Eurobasket Γ’ Όμιλος

Σε αυτόν τον όμιλο θα βρούμε την Ιταλία ως επικεφαλής και από εκεί και πέρα δεσπόζει η παρουσία της εθνικής μας ομάδας, με τις Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία να συμπληρώνουν το παζλ του Γ' γκρουπ. Προφανώς και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στις τάξεις του είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά, σε απόδοση 1.50 κατά μέσο όρο, ενώ ακολουθεί η διοργανώτρια Ιταλία με απόδοση 3.60. Λογική μοιάζει η απόδοση του 2.00 για το 5 στα 5 της εθνικής μας, αλλά και οι πάνω από 3 νίκες της Ιταλίας σε απόδοση 1.85. Αξίζει ένα ποντάρισμα και το 4.80 των 0 νικών της Μεγάλης Βρετανίας...

Eurobasket Δ’ Όμιλος

Τέλος, στον Δ' όμιλο έχουμε ως επικεφαλής την Τσεχία, που είναι η μία από τις 4 διοργανώτριες χώρες και από εκεί και πέρα στο γκρουπ αυτό θα συναντήσουμε το μεγάλο φαβορί αυτού του ομίλου, την ισχυρή Σερβία. Η πρωτιά της δίνεται στο εξαιρετικά χαμηλό 1.25, αναμενόμενα θα πούμε εμείς, μιας και αντίπαλοί της – πέραν της Τσεχίας – είναι η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ολλανδία. Αξίζει το over 3.5 στις νίκες της Φινλανδίας σε απόδοση 3.50, αφού με εξαίρεση τη Σερβία, όλες οι υπόλοιπες είναι του δικού της... αναστήματος ή και ακόμα χαμηλότερα.

Τα Ευρωμπάσκετ 2022 φαβορί για τον τίτλο

Ο ανταγωνισμός για την εθνική μας ομάδα θα είναι εξαιρετικά σκληρός από την φάση των «16» και μετά, προφανώς όμως και πολλά θα κριθούν και από το πως θα διασταυρωθούν οι ομάδες μετά από την κατάταξή τους. Το φαβορί ωστόσο για την κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα πάντα με τις αποδόσεις που έχουν προκύψει από τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι η Σερβία, η οποία προσφέρεται σε απόδοση 4.20. Και πως να μην είναι έτσι τα πράγματα, όταν στο ρόστερ της Σερβίας υπάρχουν οι Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μαριάνοβιτς και Ποκουσέφσκι; Ακολουθεί η εθνική μας ομάδα με απόδοση 5.10, η Γαλλία των  Γκομπέρ, Ντε Κολό, Μπατούμ, Γιαμπουσελέ και Φουρνιέ στο 5.25 και η Λιθουανία στο 7.00.

Εντύπωση προκαλεί η εξαιρετικά υψηλή απόδοση της Ισπανίας για την κατάκτηση του 4ου Ευρωμπάσκετ της ιστορίας της, μιας και οι «φούριας ρόχας» αποδίδουν στο 11.00!

Από εκεί και πέρα, έχει λογική το ποντάρισμα στην εθνική μας ομάδα να φτάσει στον τελικό σε απόδοση 2.65, αλλά και η Σλοβενία σε απόδοση 3.30. Φυσικά, μέχρι το ξεκίνημα της διοργάνωσης καλό θα είναι να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας... ανοιχτά, αφού μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων και ίσως αλλάξουν όσα ξέρουμε για πολλούς από τους μονομάχους.

EURO 24 ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!