Οι Ελληνες έχασαν 2 δισ. ευρώ το 2018
Ενα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο προκύπτει για τα τυχερά παιχνίδια και τη συμμετοχή των Ελλήνων την τελευταία 4ετία με τί ποσά παίχτηκαν, αλλά και κέρδισαν σε αυτό το εύρος χρόνου.
Ενα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο προκύπτει για τα τυχερά παιχνίδια και τη συμμετοχή των Ελλήνων την τελευταία 4ετία με τί ποσά παίχτηκαν, αλλά και κέρδισαν σε αυτό το εύρος χρόνου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, πάνω από 7,5 δισ. ευρώ έχασαν οι Ελληνες σε τυχερά παιχνίδια μέσα στην 4ετία 2005-2018, κάτι δηλαδή λιγότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Αυτό το ποσό προκύπτει ουσιαστικά από το σύνολο των πονταρισμάτων στα διάφορα παίγνια, αφαιρουμένων των κερδών που έχουν οι παίκτες. Tα πονταρίσματα είναι συνήθως πολλαπλάσια των ακαθαρίστων εσόδων και εκτιμάται ότι μόνον για το 2018 πλησίασαν τα 20 δισ. ευρώ. Μόνον ο ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι δέχθηκε πονταρίσματα της τάξεως 8 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 7,1 δισ. ευρώ ήταν πονταρίσματα που έγιναν στη νόμιμη διαδικτυακή αγορά.
Νέο Pamestoixima.gr: Το παιχνίδι ξαναρχίζει με super αποδόσεις!
Οπως προκύπτει στην «Καθημερινή», πέρυσι η αγορά αναπτύχθηκε και ξεπέρασε σε ακαθάριστα έσοδα για πρώτη φορά τα 2 δισ. ευρώ μέσα ένα έτος. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν η ανάπτυξη των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων (+39% σε σχέση με το 2017) και ο ΟΠΑΠ (+11%). Αντίθετα υποχώρησε για άλλη μία φορά, έστω και οριακά, η αγορά των καζίνο (-2,5%).
Σε θετικό πρόσημο κινήθηκε ο ΟΠΑΠ και αυτό οφείλεται κυρίως στην πολύ καλή πορεία του νέου παιγνίου των VLTs. Οι συγκεκριμένες μηχανές πρόσθεσαν το 2018 πάνω από 200 εκατ. ευρώ στα ακαθάριστα έσοδά του, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το 1,5 δισ. ευρώ.