ΝΕΟ Τι να παίξω σήμερα Τι να παίξω σήμερα

Σούπερ Λιγκ, Πρέμιερ Λιγκ, Λα Λίγκα Στατιστικά και Προγνωστικά Τύπου (14/12)

Πλούσια αγωνιστική δράση έχουμε αυτό το διήμερο στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το ποδοσφαιρικό κουπόνι ΟΠΑΠ(14/12) να περιλαμβάνει σημαντικές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Σούπερ Λιγκ, Λα Λίγκα, Πρέμιερ Λιγκ και Σέριε Α.

Πλούσια αγωνιστική δράση έχουμε αυτό το διήμερο στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το ποδοσφαιρικό κουπόνι ΟΠΑΠ(14/12) να περιλαμβάνει σημαντικές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Σούπερ Λιγκ, Λα Λίγκα, Πρέμιερ Λιγκ και Σέριε Α.

Σούπερ Λιγκ

 

Με τρία δυνατά παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής για την ελληνική Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, η πρώτη σέντρα είναι προγραμματισμένη στις 17:15, όταν ο ΟΦΗ υποδέχεται στο Ηράκλειο τον Άρη, με τις ομάδες να ψάχνουν επιστροφή στις νίκες μετά την ήητα από τη Λαμία και την ισοπαλία με τον Ατρόμητο αντίστοιχα.

Στις 19:30, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο Ο.Α.Κ.Α. την πιο φορμαρισμένη ομάδα του τελευταίου 1.5 μήνα, την Λαμία. Οι “πράσινοι” προέρχονται από αήττητο πέντε αγώνων (2-3-0), με την ομάδα της Φθιώτιδας να μετρά και εκείνη πέντε παιχνίδια χωρίς ήττα με απολογισμό τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία!

Τέλος, στις 20:00, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στα Πηγάδια απέναντι στη Ξάνθη. Μια ιδιαίτερη αναμέτρηση, καθώς και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με νέους προπονητές, με τον Γιώργο Παράσχο αλλά και τον Μάσιμο Καρέρα να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους. Η νίκη με το εμφατικό 5-0 επί του Πανιωνίου την περασμένη αγωνιστική, ανέβασε την “Ένωση” εκ νέου στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ όσον αφορά τις εκτός έδρας επιδόσεις της, μετρά τρεις διαδοχικές ήττες.

Πρέμιερ Λιγκ

Απόψε διεξάγεται το κυρίως πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της αγγλικης Πρέμιερ Λιγκ. Στις 14:30, η πρωτοπόρος Λίβερπουλ φιλοξενεί στο “Άνφιλντ” την ουραγό Γουότφορντ, ενώ στις 17:00, έχουμε τα παιχνίδια Λέστερ – Νόριτς, Μπέρνλι – Νιουκάστλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα και Τσέλσι – Μπόρνμουθ. Τέλος, στις 19:30, έχουμε τη “μάχη” ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογίας και να τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Σέριε Α, Λα Λίγκα

Αγωνιστική δράση έχουμε και σε Ιταλία και Ισπανία, για τη 16η και 17η αγωνιστική σε Σέριε Α και Λα Λίγκα αντίστοιχα.

Στις 16:00 η Μπρέσια υποδέχεται τη Λέτσε, ενώ στις 19:00 η Νάπολι, στην μετά Αντσελότι εποχή, φιλοξενεί τη Πάρμα. Στις 21:45 είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ντέρμπι της Γένοβας, με τη Τζένοα να φιλοξενεί τη Σαμπντόρια. Εντός ζώνης υποβιβασμού είναι οι “ροσομπλού”, στο +1 η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Τέλος, για τη Λα Λίγκα δεσπόζει η εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα στο “Ανοέτα” απέναντι στην εξαιρετική φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι “μπλαουγκράνα” θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες από το Σαν Σεμπαστιάν, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχονται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο “κλάσικο”.