Το χάος με ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκό και… Κηφισιά💣
Τι πραγματικά γίνεται με το γήπεδο και η απόφαση του δικαστηρίου.
Δεν είναι νέο οτι Κηφισιά και Παναθηναϊκός πήγαν στα δικαστήρια για το ΟΑΚΑ. Και αν δε το ξέρατε σας το λέω εγώ. Και όχι μόνο πήγαν αλλά υπάρχει και απόφαση. Το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή της Κηφισιάς που είχε κάνει κατά του ΟΑΚΑ και του Παναθηναϊκού για να πάρει προσωρινή άδεια χρήσης.
Το θέμα παραμένει ανοιχτό παρά το γεγονός ότι η Κηφισιά μάλλον θα βρει γήπεδο για το πρόγραμμα αγώνων και αυτό θα είναι της Νεάπολης.
Όμως το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με το ΟΑΚΑ. Τι λέει λοιπόν η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου;
Ότι υπάρχει σύμβαση του Σταδίου με τον Παναθηναϊκό που συντηρεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έναντι 2.000.000 ευρώ. Άρα για να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλο το γήπεδο θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των πράσινων.
Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και τα έργα που έχουν αρχίσει στο ΟΑΚΑ για την ενεργειακή αναβάθμισή του και τη συντήρηση του. Κι εκεί το κόστος ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Και για να αντληθούν αυτά τα λεφτά υπήρχε η συμφωνία να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι τον Μάιο του 2026.
Και επειδή υπήρχε από πριν η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και για φέτος μειώθηκαν τα ματς μόνο για την Ευρώπη ώστε να ολοκληρωθούν στην ώρα τους όλα τα υπόλοιπα έργα.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπήρξε η κόντρα ανάμεσα στις τρεις πλευρές που εν τέλει λύθηκε για όλους…