ΝΕΟ Τι να παίξω σήμερα Τι να παίξω σήμερα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός διαιτητής‼️: «Φωτιά» στην Τούμπα βάζει ο Φωτιάς!

Η ώρα της σέντρας των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου πλησιάζει και φυσικά ξεχωρίζουν στο κουπονι. Λεβαδειακός και ΟΦΗ συνθέτουν το αουτσάιντερ ζευγάρι της διοργάνωσης, όμως στην απέναντι πλευρά του ταμπλό, υπάρχουν δυο πολύ βαριά ονόματα, με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση, να αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση. Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να διαχειριστούν το προβάδισμα που τους δίνει η νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο πριν μια εβδομάδα ενώ οι «πράσινοι» να εκμεταλλευτούν την ψυχολογία ύστερα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, για να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, οι Έλληνες διαιτητές θα ήταν αυτοί που θα σφύριζαν στο Κύπελλο. Στο πρώτο ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό βρέθηκε ο Ευαγγέλου και στη ρεβάνς της Τούμπας ορίστηκε από τον Λανουά, ο Βασίλης Φωτιάς. Ένας από τους πλέον έμπειρους διαιτητές που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να δούμε τι παιζουμε σημερα, γύρω από τις διαιτητικές αποφάσεις.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός διαιτητής

Ο 37χρονος ρέφερι, για δεύτερη φορά στην καριέρα του θα σφυρίξει ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και πρώτη στη Θεσσαλονίκη. Η μοναδική που βρέθηκε σε ένα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ήταν στα play off της σεζόν 2019-20, σε ένα 0-0 με δέκα κίτρινες κάρτες!

OVER 6,5 ΚΑΡΤΕΣ UNDER 6,5 ΚΑΡΤΕΣ OVER 0,5 ΚΟΚΚΙΝΗ

 

Συνολικά στην καριέρα του έχει βρει τον Παναθηναϊκό σε 16 περιπτώσεις. Οι «πράσινοι» με τον Φωτιά διαιτητή μετρούν δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ίδιος αριθμός ματς και για τον ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να τρέχουν ρεκόρ 11-4-1 μαζί του.

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΠΑΟΚ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όσον αφορά στη φετινή παρουσία του Βασίλη Φωτιά σε αναμετρήσεις των δύο ομάδων, έχει αποδειχθεί γουρλής για αμφότερες. Δύο τα παιχνίδια για την κάθε μια, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει εντός έδρας την ΑΕΛ Novibet (1-0, τρεις κίτρινες) και στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό (0-3, τέσσερις κίτρινες) και τον Παναθηναϊκό να νικά με 2-1 στη Λεωφόρο τον Βόλο (οκτώ κίτρινες, δύο πέναλτι) και την Κηφισιά (Κύπελλο, τέσσερις κίτρινες, ένα πέναλτι). Μάλιστα, η ομάδα του Μπενίτεθ σε αυτά τα δυο ματς, πήρε τρία πέναλτι!

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΑΟΚ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός διαιτητής στοίχημα

Φέτος, ο Βασίλης Φωτιάς έχει παίξει σε οκτώ ματς πρωταθλήματος, τρία Κυπέλλου, τέσσερα στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ και δύο στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Τα στατιστικά του σε αυτά τα ματς, κατά μέσο όρο ανά αγώνα, είναι 4,06 κίτρινες, 0,12 αποβολές και 0,41 πέναλτι. Πάντως, γενικά είναι ένας διαιτητής που προσπαθεί να αφήσει το παιχνίδι χωρίς πολλά σφυρίγματα, κάτι που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τα προγνωστικα οβερ σε φάουλ.

OVER 30,5 ΦΑΟΥΛ ΠΑΟΚ OVER 14,5 ΦΑΟΥΛ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ OVER 14,5 ΦΑΟΥΛ

Το γεγονός πως εδώ και χρόνια οι ξένοι διαιτητές μονοπωλούν τα ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες του Big4, δεν μας επιτρέπει να παρέχουμε επαρκή στατιστικά για τη συμπεριφορά του Φωτιά στα μεγάλα ματς. Πέρα από εκείνο το παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ το 2020 που αναφέραμε ήδη, βρίσκουμε μόνο ένα ντέρμπι ακόμη. Πάλι εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ, ήταν τον Μάιο του 2021, όταν έχασε στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό με 1-0 (δύο κίτρινες).

ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΠΕΛΚΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΚΟΝΤΟΥΡΗΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΙΝΓΚΑΣΟΝ