Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα στο UEFA Ranking

Μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία βρίσκεται η Ελλάδα που έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις πιθανότητές της για είσοδο στο τοπ 10.
Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» για τα καλά την 11η θέση στην κατάταξη των χωρών στην UEFA σε επίπεδο συλλόγων για λογαριασμό της χώρας μας.
Θα είναι μια κορυφαία ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα αφήσει οριστικά πίσω του μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής στις διοργανώσεις της UEFA.
Δεν είναι, άλλωστε, μακριά οι εποχές που η Ελλάδα είχε φτάσει στην 20η θέση. Συγκεκριμένα, ήταν τη σεζόν 2022-23 και χρειάστηκε άθλος για να αντιστραφεί η δύσκολη αυτή συνθήκη.
Οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν συνεισφέρει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στα προγνωστικά, αλλά και ο «Δικέφαλος» που έφτασε 2 φορές στην προημιτελική φάση της ίδια διοργάνωσης.
Φέτος, έχουμε τους τρεις εκπροσώπους μας (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ) να συνεχίζουν ευρωπαϊκά, ενώ όλοι ελπίζουμε σε μια δυναμική συνέχεια τις επόμενες σεζόν από όλους τους εκπροσώπους μας.
Με δύο νίκες απόψε, θα πλησιάσουμε κλείνοντας την ψαλίδα με την Τουρκία. Οι «γείτονες» μας είναι το επόμενο «εμπόδιο» που θα κληθούν οι τρεις ομάδες μας (έναντι δυο των Τούρκων για τη φετινή σεζόν) να ξεπεράσουν για την είσοδο στη δεκάδα.
Η «εθνική» μας συγκομιδή είναι 37.687 βαθμοί, ενώ η Τουρκία έχει 42.500. Πίσω από τη χώρα μας βρίσκεται η Νορβηγία, η οποία έχει 36.312 πόντους με 2 αντιπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.