Ο... αστερίσκος για Άρη στην υπόθεση Ευρώπη

Εφόσον ο Άρης τα καταφέρει και εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τοτε θα υπάρξει «γαλανόλευκη» κινητικότητα στο ρόστερ της ομάδας.
Οι «κίτρινοι» δεν έχουν… ηρεμία στα πλάνα τους, καθώς για να μπορέσουν να βρεθούν στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, θα πρέπει να κάνουν στροφή 180 μοιρών!
Οι Θεσσαλονικείς οφείλουν, αφενός, να τερματίσουν στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος μέσω των μίνι πλέι οφ και αφετέρου να μην κατακτήσει το Κύπελλο ο ΟΦΗ κόντρα στα προγνωστικά. Σε αυτή την περίπτωση, θα κληθούν να… ελληνοποιήσουν το ρόστερ τους και να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της UEFA.
Οι σχετικοί κανονισμοί προβλέπουν ότι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 8 ποδοσφαιριστές που να είναι γηγενείς ή «τοπικά ή ομοσπονδιακά εκπαιδευμένοι ποδοσφαιριστές».
Ο Άρης για παράδειγμα, εφόσον παίξει στο επόμενο Κόνφερενς θα πρέπει να βάλει στο ρόστερ του Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί για τρεις σεζόν στη χώρα μας, μεταξύ των ηλικιών από 15-21 έτη.
Το παραπάνω στοιχείο δίνει… πόντους στην παραμονή του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις από την αντίστοιχη περίοδο που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ομοσπονδιακά εκπαιδευμένος ποδοσφαιριστής.