ΝΕΟ Τι να παίξω σήμερα Τι να παίξω σήμερα

Μπράιτον - ΑΕΚ αποδόσεις: Απόλυτο αουτσάιντερ για τη νίκη η ΑΕΚ

Μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή τις ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ένωση ξεκινάει τις φετινές υποχρεώσεις της στο «AmEx» απέναντι στη φορμαρισμένη Μπράιτον, με την αναμέτρηση να διεξάγεται την Πέμπτη (21/09) στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Δεν επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η Ένωση αρχικά πέρασε το εμπόδιο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί κροατικού εδάφους μe 2-1 και μια επική ισοφάριση στις καθυστερήσεις (2-2), στην αναμέτρηση που έγινε στην «OPAP Arena». Στα playoffs της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης όμως, η Άντβερπ λύγισε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και στέρησε την πρόκριση από τους «κιτρινόμαυρους». Οι ήττες με 1-0 στο Βέλγιο και 1-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια, οδήγησαν την νταμπλούχο Ελλάδος στους ομίλους του Europa League.

Η κλήρωση του Europa League επιφύλασσε τον δυσκολότερο όμιλο στην ΑΕΚ. Έναν όμιλο που θα… ζήλευε και το Champions League, με την παραδοσιακή δύναμη τον Άγιαξ, την ενισχυμένη Μαρσέιγ και την πανίσχυρη Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για όμιλο επιπέδου Champions League. Ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ μας έχουν «συνηθίσει» να αγωνίζονται στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η ομάδα του Ντε Τσέρμπι θεωρείται αυτή τη στιγμή μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της Premier League.

Μπράιτον – ΑΕΚ Αποδόσεις

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν βγάλει τις αποδόσεις, για το παιχνίδι Μπράιτον – ΑΕΚ, με την αγγλική ομάδα να είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης.

Νίκη Μπράιτον Ισοπαλία Νίκη ΑΕΚ
1.22 6.50 13.00

Σύμφωνα με τη Stoiximan η νίκη της ομάδας του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι προσφέρεται για τα προγνωστικά ποδοσφαίρου σε απόδοση 1.22. Η ΑΕΚ είναι το απόλυτο αουτσάιντερ της αναμέτρησης, με τη νίκη της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα δίνεται στο 13.00, ενώ η πιθανότητα να λήξει το παιχνίδι ισόπαλο πληρώνει 6.50.

Χωρίς Βίντα και Μουκουντί η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ και ο κόσμος της θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους την προηγούμενη φορά στην οποία η ομάδα έπαιξε σε ευρωπαϊκό όμιλο. Την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η Ένωση του Μάσιμο Καρέρα, είχε παίξει ξανά στο Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στις Λέστερ, Μπράγκα και Ζόρια. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, με την ΑΕΚ να παίρνει μόλις ένα τρίποντο στις έξι αγωνιστικές, απέναντι στην ουκρανική ομάδα με 4-1 εκτός έδρας.

Απανωτά είναι τα χτυπήματα για τον Αλμέιδα, ο οποίος μετά τις απουσίες λόγω τραυματισμών των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία, είδε και τον Ντομαγκόι Βίντα να μένει εκτός. Ο Κροάτης αμυντικός αποχώρησε στο ημίχρονο τραυματίας από το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα πλευρά του πολύπειρου στόπερ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ανησυχία ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Μπράιτον. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που υποβλήθηκε, επιβεβαιώθηκε το θέμα στα πλευρά. Η αποθεραπεία του ξεκινά σύντομα, χωρίς να υπάρχει σίγουρη ημερομηνία «επιστροφής» του παίκτη. Την Πέμπτη η ΑΕΚ θα παραταχθεί απέναντι στους «γλάρους» χωρίς τον 34χρονο αμυντικό, με τον Αλμέιδα να μην έχει στη διάθεσή του ούτε τους Αλεξάντερ Κάλενς και Αρόλντ Μουκουντί ο οποίος εισήλθε στο νοσοκομείο με λοίμωξη.

Να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν ο Βίντα έχει πραγματοποιήσει έξι συμμετοχές και έχει σημειώσει ένα γκολ, στο συγκλονιστικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena», που έδωσε στην ΑΕΚ την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Το πιο ισχυρό πλήγμα όμως για την ΑΕΚ δεν είναι άλλο από την απουσία του Μουκουντί. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός ταλαιπωρείται εδώ και μέρες από μία λοίμωξη και μάλιστα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» έπαιξε χωρίς να είναι 100% καλά, όμως το «πάλεψε» να είναι διαθέσιμος. Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε και πριν από λίγο αποφασίστηκε να κάνει εισαγωγή στο ιατρικό Κέντρο, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Εκεί θα μείνει μέχρι να αναρώσει και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με την Μπράιτον.

Χωρίς απουσίες η Μπράιτον

Οι «γλάροι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τελευταίο κατόρθωμα στην ξέφρενη έως τώρα πορεία τους, η νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι επικράτησε με 3-1 των «κόκκινων διαβόλων» και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τη Λίβερπουλ, την Άρσεναλ και την Τότεναμ.

Η Μπράιτον είναι σίγουρα το φαβορί του ομίλου. Μπορεί να αποχαιρέτησε τους Μακάλιστερ και Καϊσέδο που πήγαν κατά Λίβερπουλ και Λονδίνο μεριά, αλλά ενισχύθηκε με νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Μπαλέμπα, Εβερμπούγκεν και Ιγκόρ. Το μεγάλο «μπαμ» ωστόσο ήταν ο Ζοάο Πέδρο που αποκτήθηκε από τη Γουότφορντ αντί 34 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι Νταχούντ και Μίλνερ ήρθαν ως ελεύθεροι από Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ αντίστοιχα για να δώσουν εμπειρία σε ένα νεανικό ρόστερ.

Μεγάλη μεταγραφική κίνηση της Μπράιτον έγινε στην «deadline day». Η αγγλική ομάδα ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ανσού Φατί, με μονοετή δανεισμό από την Μπαρτσελόνα, χωρίς οψιόν αγοράς από τη στιγμή που θεωρείται ένα από τα next big thing των Μπλαουγκράνα. Ο 20χρονος Ισπανός εξτρέμ αποφάσισε να φύγει από το «σπίτι» του, αφού έβλεπε πως δεν θα είχε τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε στα πλάνα του Τσάβι. Οι Καταλανοί τον παραχώρησαν σε ένα από τα καλύτερα project της Premier League, θεωρώντας πως θα εξελιχθεί όπως πρέπει για να γυρίσει έτοιμος. Την περσινή σεζόν ο Φατί πραγματοποίησε 51 συμμετοχές σκοράροντας δέκα γκολ και δίνοντας τέσσερις ασίστ σε περισσότερα από 1.800 αγωνιστικά λεπτά.